Χριστουγεννιάτικα δέντρα - 5 βήματα για την σωστή επιλογή

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι μία θαυμάσια παράδοση των γιορτών και υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες. Υπάρχουν αληθινά, τεχνητά και πολλών άλλων ειδών χριστουγεννιάτικα δέντρα. Παρά το γεγονός ότι όλα τα δέντρα είναι θαυμάσια, με ποιό τρόπο όμως θα επιλέξετε ένα όμορφο δέντρο για το σπίτι σας αλλά και για το δικό σας γούστο; 


Εδώ είναι 5 βήματα για να κάνετε τη σωστή επιλογή.


1) Τα χρήματα είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας. Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, προφανώς θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα και 100 ευρώ, ίσως και πολύ περισσότερα. Θα πρέπει να κάνετε έναν καλό προϋπολογισμό πρώτα, ενώ να ξέρετε ότι ένα αληθινό δέντρο, θα κρατήσει μόνο για έναν χρόνο, ενώ ένα τεχνητό δέντρο θα κρατήσει πολλά χρόνια. Μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για ένα τεχνητό δέντρο που θα κρατήσει αρκετά χρόνια και φυσικά να είναι και καλής ποιότητας.

2) Αποφασίστε εάν θέλετε ένα αληθινό ή ένα τεχνητό δέντρο. Το θέμα με τα αληθινά δέντρα, είναι ότι χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, άρα και περισσότερα χρήματα, ενώ τα τεχνητά δέντρα, αν και δεν έχουν αυτό το υπέροχο φυσικό άρωμα, είναι ωστόσο πιό εύκολο να τα στήσετε και δεν έχουν και μεγάλη φασαρία. Υπάρχει μεγάλη γκάμα χριστουγεννιάτικων δέντρων, σε στυλ και χρώματα, που μπορούν να δώσουν μία όμορφη νότα μέσα στο σπίτι σας, για τις γιορτινές μέρες.

3) Το μέγεθος είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Μετρήστε το χώρο όπου θέλετε να βάλετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και να θυμάστε ότι, τα δέντρα φαίνονται πάντα μεγαλύτερα μέσα στο χώρο όπου βρίσκονται. Μπορεί να έχετε μεγάλο χώρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να πάρετε το μεγαλύτερο δέντρο που υπάρχει. Δείτε πού θα βάλετε τα άλλα αντικείμενα ή έπιπλα του δωματίου, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο να μην μπορείτε να περνάτε εύκολα από εκεί.

4) Αν αποφασίσετε για παράδειγμα αν το δέντρο θα είναι αληθινό ή τεχνητό, φροντίστε να είναι κάποιο που θα σας αρέσει και όχι να πάρετε κάποιο, μόνο και μόνο επειδή πρέπει να το κάνετε. Η διάθεση δηλαδή, που θα έχετε με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας, να σας αντιπροσωπεύει.

5) Ψάξτε για χριστουγεννιάτικο δέντρο από νωρίς. Αν αρχίσετε να ψάχνετε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες σε σύγκριση με το αν ξεκινήσετε να ψάχνετε από τώρα. Επίσης να ξέρετε, ότι οι τιμές προς τις τελευταίες μέρες πριν τις γιορτές, είναι πολύ πιθανό να είναι αρκετά μικρότερες, αλλά το ενδεχόμενο να βρείτε κιόλας, το δέντρο που σας αρέσει, μειώνεται κατά πολύ περισσότερο, σε σχέση με τώρα ας πούμε.

Φυσικά είναι δική σας απόφαση, το τί χριστουγεννιάτικο δέντρο θα επιλέξετε και πως θα το διαμορφώσετε για το σπίτι σας. Εμείς απλά αναφέραμε κάποια βήματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...