Συμβουλές για υγιές δέρμα

Η φροντίδα του δέρματος είναι σημαντική, επειδή το δέρμα μας είναι το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι βλέπουν όταν μας κοιτούν. Ανεξάρτητα από την εσωτερική ομορφιά μας, είναι σημαντικό να διατηρούμε κα την εξωτερική μας ομορφιά. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές φροντίδας για το δέρμα που θα δείτε σε αυτό το άρθρο για να διατηρήσετε ένα νεανικό και υγιές δέρμα. 

7 τρόποι για να διατηρήσετε ένα υγιές δέρμα:


 1. Ακόμα και το χειμώνα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε στα χέρια και στο πρόσωπο μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο. Το χειμώνα ο ήλιος μας επηρρεάζει στο δέρμα.

2. Όταν κάνετε απολέπιση του δέρματος, μην προσπαθείτε να το κάνετε με πολύ δύναμη. Αυτό θα ερεθίσει το δέρμα σας ακόμα περισσότερο και επίσης θα είναι επιβλαβές. Εάν θέλετε ένα επιπλέον βαθύ καθαρισμό κάντε απολέπιση του δέρματός σας για περισσότερο χρόνο από ό, τι έχετε συνηθίσει. 

3. Εάν καθημερινά κάνετε μπάνιο πριν φύγετε για τη δουλειά ή το σχολείο, να είστε βέβαιοι ότι πρέπει να εφαρμόσετε ένα αποτελεσματικό αντηλιακό πάνω στο δέρμα σας. Το μούλιασμα σε νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα ορισμένα από τα φυσικά έλαια, που συνήθως χρησιμοποιούνται για να παρέχουν κάποιο σημαντικό βαθμό προστασίας του δέρματος από τον ήλιο.

4. Προσπαθήστε να βρείτε τα προϊόντα που έχουν καλή προστασία από τον ήλιο. Οι γιατροί συστήνουν ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βάζουν αντηλιακό κάθε μέρα ανεξάρτητα από το πόσο ηλιόλουστος είναι ο καιρός έξω. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύεστε από τον καρκίνο του δέρματος καθώς έχετε και σημαντική πρόληψη της ακμής. Σιγουρευτείτε για να μπορείτε να συνεχίσετε να εφαρμόζετε τακτικά αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα αν περνάτε πολλές ώρες έξω.

5. Αν και πρέπει να πάρετε τα κανονικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος για τον τύπο του δέρματός σας, μπορεί να έχετε αγοράσει τα λανθασμένα προϊόντα. Έτσι, προκειμένου να γνωρίζετε πραγματικά τι τύπο δέρματος έχετε, πρέπει να επισκευτείτε και τον δερματολόγο σας.

6. Ξεκινήστε με ένα καθαριστικό πρωί και βράδυ αν έχετε ξηρό δέρμα, να είναι μη-ξηρό, ενώ αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, χρησιμοποιείστε μία ενυδατική κρέμα (εκτός και αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα). Μετά από μια με δυο εβδομάδες, θα πρέπει να είστε σε πολύ καλύτερη θέση να εκτιμήσετε πραγματικά τον τύπο του δέρματός σας και να αγοράσετε τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του δέρματός σας.

7. Να πίνετε αρκετό νερό. Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό και το δέρμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν χρειάζεται νερό για να δημιουργηθούν νέα κύτταρα του δέρματος. Να πίνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Δεν έχει σημασία τι τύπο δέρματος έχετε, είναι σημαντικό απλά να το διατηρήσετε υγιές και όμορφο. Αν θέλετε να γλιτώσετε χρήματα από μία ενδεχόμενη πλαστική αργότερα, η καλύτερη τακτική είναι να φροντίσετε το δέρμα σας αυτή τη στιγμή. Οι συμβουλές που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε το δέρμα σας και να το διατηρήσετε λαμπερό.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...