Πως θα απαλλαγώ από ένα ποντίκι που είναι μέσα ή προσπαθεί να μπεί μέσα στο σπίτι;

Τα ποντίκια έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στο ανθρώπιμνο περιβάλλον (π.χ. μέσα στο σπίτι), όταν δεν έχουν τη δυνατότητα να ζουν στο δικό τους φυσικό περιβάλλον. Κατατάσσονται στα κοινωνικά ζώα, αφού εκτός από κοινωνικά πλάσματα, μας μοιάζουν κιόλας.


 Υπάρχει η αντίληψη, πως τα ποντίκια, είναι βρώμικα ζώα και κουβαλάνε πολλές ασθένειες πάνω τους, όμως αυτό που δεν ξέρετε είναι, ότι είναι πολύ σχολαστικά με την καθαριότητά τους, αφού έχουν την τάση να αυτοκαθαρίζονται και να περιποιούνται τον εαυτό τους αρκετές φορές την ημέρα. 


Τα ποντίκια βρίσκουν πολλούς τρόπους για να τρυπώσουν μέσα στο σπίτι, όπως από σωλήνες και από τρύπες μικρές σε μέγεθος. Είναι πολύ έξυπνα πλάσματα, έχουν πολύ καλή μνήμη και έχουν την ικανότητα να ξέρουν κάθε είδους διαδρομή μέσα στο σπίτι, αφού την έχουν εξερευνήσει πρώτα.

Με ποιούς τρόπους θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από ένα ποντίκι που τρύπωσε μέσα στο σπίτι σας ή απλά να μην του επιτρέψετε να μπεί στο σπίτι:

# Οι πιό γνωστοί και διαδεδομένοι τρόποι, είναι οι παγίδες και το ποντικοφάρμακο. Τοποθετείστε τις παγίδες στα σημεία όπου έχουν αφήσει ίχνη, ενώ με το ποντικοφάρμακο, φροντείστε να μην το πιάνετε με το χέρι σας όταν το βάζετε σε ένα σημεία, γιατί μπορούν να διακρίνουν τη μυρωδιά του χεριού σας.

# Ένας άλλος τρόπος είναι τα υπολείμματα των τροφών. Διατηρείστε τις επιφάνειες, τα πατώματα, τα ντουλάπια καθαρά χωρίς ψίχουλα ή υπολείμματα τροφών.

# Εάν έχετε ένα κατοικίδιο μέσα στο σπίτι, όπως γάτα ή σκύλο, φροντείστε να μην το αφήνετε να λερώνει τους χώρους και όταν το τα'ί'ζετε, να μην πέφτουν ψίχουλα στο πάτωμα. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε κάποιο πουλί στο σπίτι όπως καναρίνι.

# Μην αφήνετε τις ρωγμές στον τοίχου και τα πατώματα και τα σημεία γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα, και τα υδραυλικά, ανοιχτά.

# Εάν στο σπίτι σας έχετε κήπο ή τέλος πάντων εξωτερικό χώρο με θάμνους, φυτά και διάφορα ξύλα, να φροντίσετε αυτά να μην είναι πολύ κοντά στο σπίτι και να έχουν απόσταση από 1,5 μέτρο και πάνω. 

# Φτιάξτε ένα δυνατό μίγμα από λάδι, σκόρδο και πιπέρι καγιέν. Αφήστε το να καθίσει στον πάτω του μπουκαλιού για τέσσερις ημέρες και στη συνέχεια αρχίστε να ψεκάζετε την περιοχή όπου βρίσκεται ή περνάει το ποντίκι. Επίσης μπορείτε να πάρετε ένα βαμβάκι και να βάλετε πάνω του αιθέριο έλαιο μέντας.

# Οι παγίδες για ποντίκια όπως αναφέραμε, μπορεί να είναι απλές ή και με κόλλα. 

# Καθαρίστε το σπίτι από τα σκουπίδια, για να μην μπορούν εύκολα να πλησιάσουν στην κουζίνα ή ακόμα και στο μπάνιο.

# Χρησιμοποιείστε ναυθαλίνη, αλλά μόνο σε σημεία όπου δεν έχετε εσείς και κυρίως τα παιδιά σας πρόσβαση. Το ποντίκη μόλις αντιληφθεί τη μυρωδιά της ναυθαλίνης, δεν πλησιάζει καθόλου και απομακρύνεται. Έτσι θα μπορείτε να δείτε σε ποιά σημεία πηγαίνει και τρυπώνει και θα μπορέσετε να το παγιδεύσετε.

# Και τέλος, ένας άλλος καλός τρόπος, όπως με τη ναυθαλίνη, είναι να βάλετε και κρεμμύδια. Είναι εξίσου δυσάρεστη η μυρωδιά του κρεμμυδιού για τα ποντίκια.

Μην ξεχνάτε, πως είναι πολύ δύσκολο να πιάσει κανείς ένα ποντίκι που έχει ήδη μπει στο σπί του. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή και επιμονή. Σκοπός είναι να φροντίσετε να μην μπουν καν μέσα.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...