Τα καλύτερα φρούτα για την αντιγήρανση

Πολλοί άνθρωποι θέλουν φαίνονται νεότεροι και πιό όμορφοι. Οι περισσότεροι θέλουν να διατηρήσουν μία νεανική εμφάνιση, για να φαίνονται νέοι και όμορφοι όσο μπορούν. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι στηρίζονται σε όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες της αντιγήρανσης, χρησιμοποιώντας και τα κατάλληλα προϊόντα, όπως κρέμες αντι γήρανσης που κάποιες, κοστίζουν ακριβά, μόνο και μόνο για να έχουν νεανικό δέρμα. Αλλά ξέρετε, ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να αποκτήσετε ένα υγιές νεανικό δέρμα, είναι η διατροφή με φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση πράσινων λαχανικών μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς και έτσι η κατανάλωση φρούτων με αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι μία καλά αρχή.

Όσο πιο σκούρο είναι το φρούτο, τόσο το καλύτερο για το δέρμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θρεπτική αξία των σκούρων ή μαύρων φρούτων, είναι μεγάλη για το δέρμα. Τα φρούτα είναι, οι σπόροι σταφυλιού, τα σκούρα μούρα και τα βατόμουρα, τα σκουρόχρωμα σταφύλια και τα σκούρα φραγκοστάφυλα.

1. Σπόροι σταφυλιού. Οι σπόροι σταφυλιών είναι πλούσιοι σε ρεσβερατρόλη και φλαβονοειδή που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν αποτελεσματικά στη σύσφιξη του δέρματος. Οι σπόροι σταφυλιών έχουν πικρή γεύση. Μπορείτε να πιείτε κρασί, ως εναλλακτική λύση όπου τόσο τα σταφύλια όσο και οι σπόροι αναμειγνύονται μαζί.

2. Σκούρα Μούρα. Τα σκούρα μούρα έχουν επίσης πολύ καλά αντιοξειδωτικά και είναι μία από τις τροφές, που περιέχουν πλούσια αντιοξειδωτικά. Τρώγοντας μούρα, τα αντιοξειδωτικά κυκλοφορούν στο σώμα, όπου βοηθούν και στην αντιγήρανση του δέρματος.

3. Σκουρόχρωμα σταφύλια. Τα σκουρόχρωμα σταφύλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, το κάλιο, ο σίδηρος, το φώσφορο και οι βιταμίνες B1, B2, B6 και C. Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες αμινοξέων, έτσι δεν είναι μόνο καλά για το δέρμα, αλλά και για υγεία μας γενικά.

4. Φραγκοστάφυλο. Έχει πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και καλά επίπεδα καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Β5. Το λάδι της μαύρης σταφίδας από την άλλη πλευρά είναι γνωστό για την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Γι 'αυτό μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το λάδι του φραγκοστάφυλου τοπικά για το πρόσωπο, για τη θεραπεία της ακμής και για άλλα δερματικά προβλήματα.

5. Μούρα. Τα μούρα είναι πλούσια σε μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και αμινοξέα. Η κατανάλωση μούρων βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού του σώματος. Ο υψηλός μεταβολισμός συμβάλλει στην επιτάχυνση της αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρματος. Όταν αυξάνεται η αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος, τα νέα κύτταρα που παράγονται, αντικαθιστούν τα παλιά με πολύ γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται αναζωογονημένο και εσείς νεότεροι.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...