Πως να καθαρίσετε παράθυρα

Ο καθαρισμός των παραθύρων είναι μέρος από τις δουλειές του σπιτιού μας. Κάθε νοικοκυρά καθαρίζει τα τζάμια του σπιτιού της, διαφορετικές ώρες κάθε μέρα και μερικές φορές κάθε δύο ημέρες. Δεν έχει σημασία πόσο συχνά καθαρίζετε τα παράθυρα, είναι όμως σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι τα διαφορετικά είδη των παραθύρων στο σπίτι σας ή το αυτοκίνητό σας χρειάζονται ένα διαφορετικό τρόπο καθαριότητας.

Έτσι, αν σκοπεύετε να καθαρίσετε γυάλινα παράθυρα, ο τρόπος θα είναι διαφορετικός από αυτά που έχουν φιμέ τζάμια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς θα το κάνετε σωστά και με ασφάλεια. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές οδηγίες για το πώς να καθαρίσετε τους διάφορους τύπους παραθύρων.

 Πώς να καθαρίσει τα παράθυρα που είναι κατασκευασμένα από γυαλί

Τα παράθυρα από γυαλί είναι ο πιο κοινός τύπος παραθύρων που χρησιμοποιείται στα μοντέρνα και παραδοσιακά κτίρια, καθώς και τα αυτοκίνητα. Αλλά αφού είναι κατασκευασμένα από γυαλί, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην προκαλέσετε γρατσουνιές και να αποφύγετε τα σημεία που είναι ιδιαίτερα δύσκολα, ειδικά στις γωνίες. Για να καθαρίσετε τα παράθυρα από γυαλί, μπορείτε να επιλέξετε εμπορικά προϊόντα καθαρισμού που διατίθενται στην αγορά για το σκοπό αυτό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό τζαμιών πολύ εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα, γιατί τα υλικά μπορεί να είναι ακριβά. Θα χρειαστείτε ένα ξύδι, ένα οινόπνευμα, μερικά (όχι πολλά) σαπούνια πιάτων, μία αμμωνία και λίγο ζεστό νερό. Αρχίστε να καθαρίζετε τα τζάμια σας με ένα μαλακό σφουγγάρι ή ένα μαλακό ύφασμα για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα προκληθούν γρατσουνιές.

Πώς να καθαρίσετε παράθυρα από γυαλί βινυλίου

Εάν ζείτε σε σπίτι που τα παράθυρά του είναι από γυαλί βινυλίου, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Το γυαλί βινύλιου είναι εξαιρετικά βολικό για ένα σύγχρονο σπίτι, λόγω της ποιότητας και της ικανότητάς του να αφαιρείται εντελώς για να καθαριστεί. Ωστόσο, ο καθαρισμός του γυαλιού βινύλιο είναι λίγο πιο περίπλοκος από ό, τι με τα συνηθισμένα τζάμια. Αυτό συμβαίνει γιατί, τα παράθυρα αυτά είναι λιγότερο ανθεκτικά στις γρατσουνιές και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε. Μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα ειδικό καθαριστικό για αυτού του τύπου τα παράθυρα. Πάρτε ένα σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων και ένα ξύδι για να τα καθαρίσετε. Μην ξεχνάτε να τα καθαρίσετε με ένα μαλακό πανί.

Πώς να καθαρίσετε φιμέ τζάμια

Τα φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο σας χρειάζονται επίσης ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό τους, ειδικά για να διατηρούν την απόχρωση του γυαλιού. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν χρησιμοποιείτε αμμωνία ή αμμωνία που περιλαμβάνει σαπούνια, επειδή είναι πολύ ισχυρή για τα φιμέ τζάμια και μπορεί με την παρατεταμένη χρήση ακόμη και να καταστρέψει την απόχρωσή τους σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Έτσι, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι για να καθαρίσετε τα φιμέ τζάμια ώστε να είναι καθαρά και να φαίνονται φανταχτερά.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...