Βήματα για την αντιμετώπιση της θλίψης

Η θλίψη είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής όλων μας. Κάποια στιγμή στη ζωή μας, πρόκειται να χάσουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Μπορεί να είναι ένας φίλος, ένας γονιός, ακόμα και ένα κατοικίδιο. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αισθανθούμε λίγο καλύτερα και να το περάσουμε πιό ελαφριά.Τη θλίψη, ο καθένας από εμάς την περνάει και με διαφορετικό τρόπο. Κάθε άτομο το διαχειρίζεται με τον δικό του κατάλληλο για αυτόν τρόπο, ανάλογα με την πίστη, την προσωπικότητα και πολλούς άλλους παράγοντες. Παρ 'όλα αυτά όλοι έρχονται αντιμέτωποι με συναισθήματα εγκατάλειψης, μοναξιάς και πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο, όπως πριν. Υπάρχουν τρόποι όμως να αντιμετωπιστούν αυτά τα συναισθήματα.

 Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείτε το δυσάρεστο γεγονός, ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει φύγει από τη ζωή. Όσο σκληρό και αν είναι αυτό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη διάρκεια της θλίψης. Το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει πλέον φύγει από τη ζωή σας για πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται ποτέ να το ξεχάσετε. Το κλειδί εδώ, είναι να θυμάστε ότι υπήρξε σημαντικό στη ζωή σας και θα ότι θα ζει για πάντα μέσα σας. Το να προσπαθήσετε να αγνοήσετε τον πόνο και τη θλίψη, μακροπρόθεσμα, αυτό θα σας βλάψει. Έτσι, όσο πιο γρήγορα το καταφέρετε αυτό, τόσο το καλύτερο θα είναι για σας.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να έχετε την υποστήριξη από την οικογένεια ή τους φίλους σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είσαστε το μόνο άτομο στο οποίο συμβαίνει αυτό, ενώ θα πρέπει να συζητήσετε τα συναισθήματά σας και τις ανησυχίες σας με άλλους ανθρώπους, αφού είναι και ο καλύτερος τρόπος για να μην γίνει η θλίψη, ένα με εσάς.

Τώρα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα με έναν ψυχολόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε και τρελοί. Ένας ειδικός, μπορεί να σας δώσει αναλυτικές συμβουλές και να σας βοηθήσει πιό εύκολα να εκφραστείτε ή και να κλάψετε.

Κάθε άτομο που νιώθει θλίψη και το εκφράζει με διαφορετικό τρόπο, δεν έχει χρονικό όριο ή κάποιο σημείο που θα πρέπει να το κάνει. Πάρτε όσο χρόνο θέλετε, πιθανότατα και για το υπόλοιπο της ζωής σας, θα υπάρχει πάντα κάτι μέσα σας που θα σας θλίβει. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό.

Περισσότερες συμβουλές σχετικά την αντιμετώπιση της θλίψης:

-Φροντίστε τον εαυτό σας

Κάντε κάτι για τον εαυτό σας. Πηγαίνετε να μία βόλτα με έναν φίλο ή και μόνοι σας, γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο, βρείτε διάφορες δραστηριότητες που σας αρέσουν, αυτό, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Έπίσης να θυμάστε ότι, με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην κατάθλιψη και το άγχος.

-Να είστε δημιουργικός/ή

Γράψτε σε ένα ημερολόγιο τις αγαπημένες αναμνήσεις σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο, φτιάξτε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες. Μπορείτε να γράψετε ακόμα και ένα γράμμα για το το αγαπημένο σας πρόσωπο. Μια άλλη δημιουργική ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο με φωτογραφίες και πράγματα που ήταν δικά του ή σας θυμίζουν το αγαπημένο σας πρόσωπο.

-Απασχοληθείτε με κάτι

Το να ξεκινήσετε ένα χόμπι, όπως να βρείτε ένα άθλημα, να τρέχετε και ιτιδήποτε θα σας κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο, είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό βήμα για να αντιμετωπίσετε την θλίψη. Φυσικά, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να ξεχάσετε τελείως αυτό που έγινε, απλά, θα απαλύνει κάπως τον πόνο σας.

-Να έχετε πίστη

Μερικές φορές η πίστη μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα. Η προσευχή και ο διαλογισμός μπορούν να κάνουν θαύματα στην εσωτερική σας γαλήνη και όχι μόνο. Μιλήστε με κάποιον δικό σας πνευματικό, που θα είναι σε θέση να σας προσφέρει αληθινή αγάπη, ελπίδα, και υποστήριξη.

Τέλος, να ξέρετε ότι η ευτυχία σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Κάντε πράγματα που θα σας κάνει ευτυχισμένους. Ο πόνος σιγά σιγά θα καταλαγιάζει. Βρεθείτε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας, για να έρθετε πιό κοντά. Έχετε ακόμη ολόκληρη τη ζωή μπροστά σας. Το αγαπημένο σας πρόσωπο θα ήθελε να είστε καλά και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή σας. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας σε αυτό το κρίσιμο σημείο της ζωής σας. Η ζωή δίνει πολλά σκληρά μαθήματα, αλλά αξίζει να τη ζούμε όσο πιό όμορφα μπορούμε. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, γι'αυτό και αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, από προσωπική εμπειρία και προσπαθώ να κάνω καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μου.

Σας εύχομαι το ίδιο!  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...