Πολυτεχνιτης. Μάθε πως θα γίνεις ένας καλός πολυτεχίτης

Η συντήρηση ενός σπιτιού που έχει υποστεί σημαντικές φθορές, είναι πολύ σημαντικό θέμα για τον ιδιοκτήτη του, ειδικά σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι και αισθάνονται πως πρέπει να φροντίσουν για τα μικρά ζητήματα του νοικοκυριού τους, που συχνά καταλήγουν να χρειάζονται αρκέτά χρήματα για να επιλυθούν. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται μια εύκολη και μικρή επιδιόρθωση, εάν ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Δεν θέλουν όλες οι επισκευές κάποιον τεχνίτη, απλά να μάθετε με μερικούς τρόπους να τα επισκευάζετε μόνοι σας.Αντικατάσταση στα πλακάκια

Με την παλιά μέθοδο, η ανάμιξη της κόλλας και η τοποθέτηση αυτής πάνω στα πλακάκια, χρειαζόταν να περιμένουμε μία ολόκληρη μέρα για να δούμε αποτέλεσμα. Αλλά χάρη στην τεχνολογία, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε απλά μια κόλλα πλακιδίων, γλιτώνοντας αρκετή δουλειά.
Είναι χρήσιμη για τις μικρές επισκευές.

Ράφια

Όταν θέλετε να φτιάξετε ένα ράφι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξέρετε, είναι πως θα το τοποθετήσετε. Μετά θα πρέπει να δείτε το βάρος που θα έχει το ράφι και να ελέγξετε την κατασκευή του τείχους (από τι είναι κατασκευασμένο), είτε πρόκειται για γυψοσανίδα, για ξύλο, για γύψο ή για μπλοκ.

Εάν το στήριγμα είναι σε μια βολική θέση, τότε πάντα προσπαθούμε να καρφώσουμε τα καρφιά στο στήριγμα. Αν όχι, τότε θα πρέπει να αγοράσετε τη σωστή άγκυρα για να στηριχθεί στο τείχος. Σε γυψοσανίδα, προτιμήστε στηρίγματα που θα πιάνουν και στο εσωτερικό της γυψοσανίδας.
Πάντα με το τρυπάνι να κάνετε μία αρκετά μεγάλη τρύπα για να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και αλλαγές.
Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τις κατάλληλες άγκυρες στον τοίχο, με αποτέλεσμα να βάζουν για παράδειγμα, χαρτί τουαλέτας και τα ράφια ή οι κρεμάστρες να βγαίνουν εύκολα και να δημιουργούνται φθορές στον τοίχο.

Βάψιμο

Προσθέτοντας ένα φρέσκο ​​χρώμα στον τοίχο σας, δεν χρειάζεται να κάθεστε όλη την ημέρα και να περιμένετε να στεγνώνει η μπογιά. Διαλέξτε ένα χρώμα της αρεσκείας σας και ξεκινήστε.
Χρησιμοποιώντας μία απλή βούρτσα βαψίματος (ρολό), να ξέρετε πως με αργές κινήσεις, όταν παίρνετε την μπογιά, θα αποφύγετε και το ενδεχόμενο να λερώσετε το πάτωμα ή να κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια του βαψίματος.

Στερέωση γυψοσανίδας

Το να επισκευάσετε μία γυψοσανίδα είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο πρέπει πρώτα, να κάνετε μια μικρή έρευνα και ένα καλό σχεδιασμό για να ξεκινήσετε. Μόλις δείτε τί πάχος έχει η γυψοσανίδα - στις κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιούν συνήθως ½ ίντσα γυψοσανίδας, ενώ σε κάποιες περιοχές μπορεί το πάχος να είναι 5/8 ίντσες - προσπαθώντας να μειώσετε το κόστος.

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι, να ανοίγουν πρώτα μία τρύπα στον τοίχο και στη συνέχεια να προσπαθούν να τοποθετούν το νέο κομμάτι για να δουν αν ταιριάζει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το νέο κομμάτι της γυψοσανίδας που είναι κομμένο, να είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει πάνω από την χαλασμένη περιοχή του τοίχου και στη συνέχεια να αφήνει ίχνη γύρω από αυτόν.

Προσπαθήστε μόνοι σας και με τη βοήθεια κάποιου γνωστού ή φίλου που έχει κάποια σχετική εμπειρία. Εάν δεν είστε σίγουροι σχετικά με το πως θα χειριστείτε μια δουλειά, να ξέρετε ότι σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό.

Παρακολουθείστε εκπομπές για σχετικά θέματα στην τηλεόραση, σε ένα DVD ή στο ίντερνετ. Αυτό θα σας βοηθήσει πιό εύκολα να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο επισκευάζεται κάτι στο σπίτι και να μάθετε περισσότερες νέες δεξιότητες.

Διαβάστε βιβλία, για το πως θα γίνετε ένας καλός πολυτεχνίτης.

Οι παραπάνω προτάσεις και συμβουλές για την επισκευή στα πλακάκια, τα ράφια, το βάψιμο και τη στερέωση μιάς γυψοσανίδας, είναι οι πιό σύντομές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαμε να σας δώσουμε.

Μην ξεχνάτε, πως οτιδήποτε έχει να κάνει με το ηλεκτρικό ρεύμα και τις πιό σοβαρές επισκευές, θα πρέπει να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο, υδραυλικό κ.τ.λ.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...