Η ασφάλεια των παιδιών και η πρόληψη των ατυχημάτων στο σπίτι

Το σπίτι για τα παιδιά σας θα πρέπει να είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη, αλλά  τα ατυχήματα μέσα στο σπίτι είναι ένα βασικό πρόβλημα των γονέων για την προστασία τους. Λοιπόν, πώς μπορούμε να κάνουμε τα σπίτια μας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά μας;Το δωμάτιο του παιδιού σας

Όταν αγοράζουμε έπιπλα και αξεσουάρ για τα δωμάτια των παιδιών μας, πρώτα τα επιλέγουμε με βάση την εμφάνισή τους και μετά κοιτάμε την ποιότητα με την ασφάλεια που είναι πιό χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας, ωστόσο η ασφάλεια θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας μας.

 • Όλα τα κλινοσκεπάσματα και τα στρώματα θα πρέπει να πληρούν κάποια ποιότητα και κάποια στοιχεία και κανονισμούς που αναγράφονται τις ετικέτες, όπως για παράδειγμα, σε περίπτωση φωτιάς.

• Οι γωνίες πρέπει να είναι στρογγυλεμένες για την αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων, αλλά αν δεν είναι τότε, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προστατευτικά για τις γωνίες, που τις καθιστά πολύ πιό ασφαλές για τα παιδιά.

• Ελέγξτε τα συρτάρια, που πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς ασφάλειας, σε περίπτωση που το παιδί σας επιχειρήσει να το ανοίξει και χτυπήσει έτσι τα δάχτυλά του.

• Τα παράθυρα θα πρέπει να έχουν επίσης πολύ καλή ασφάλεια, για να μην επιχειρήσει να τα ανοίξει και ακόμα χειρότερα, όταν το δωμάτιο είναι στον επάνω όροφο, να μην συμβεί τίποτα χειρότερο.

• Όλα τα ηλεκτρικά καλώδια πρέπει επίσης να τα έχετε σε σημείο μακριά από την πρίζα και φυσικά να έχουν και την κατάλληλη μόνωση.

• Τα έπιπλα, τα συρτάρια και τα ράφια που στερεώνονται στον τοίχο πρέπει να είναι ασφαλή. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάτι που θα το βάλει σε πειρασμό να χανεβεί και να το πιάσει (π.χ. κάποιο βάζο), με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του και να το χτυπήσει. 

Προσπαθήστε να ελέγχετε κάθε σημείο του δωματίου του, εν ανάγκη να πέσετε και στα γόνατα και να αρχίσετε να ψάχνετε σε σημεία που μέχρι τώρα, δεν πήγαινε ο νους σας.

Η πιθανότητα να πέσει και να χτυπήσει

Όταν ένα μικρό παιδί αρχίζει να εξερευνεί το περιβάλλον του, τότε είναι που είναι πιο ευάλωτο σε πτώσεις, αφού τα πόδια του είναι ακόμη ασταθή και προσπαθεί να ισορροπίσει. Προσπαθήστε να κρατήσετε το δωμάτιο καθαρό και χωρίς ακαταστασία. Διάφορα αντικείμενα ή ακόμα και παιχνίδια που δεν βρίσκονται σε ένα σημείο του σπιτιού για να παίζει, μπορεί να το παρακινήσει να τα ψάξει και να θέλει να τα πιάσει, από σημεία που είναι επικίνδυνα για το ίδιο το παιδί.


Τα σκληρά δάπεδα δεν είναι ιδανικά για τα παιδιά δεδομένου ότι μπορεί να γλιστρήσουν, ειδικά όταν φορούν κάλτσες! Εάν τώρα, θέλετε να βάλετε χαλιά στο δωμάτιο του παιδιού σας και στους χώρους όπου βρίσκεται περισσότερο, προτιμήστε χαλιά που δεν γλιστρούν εύκολα και έχουν μία πιό χοντρή επένδυση.

Πρώτες Βοήθειες

Δεν μπορείτε να αποτρέψετε το 100% των ατυχημάτων στο σπίτι σας, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο, λαμβάνοντας μερικές απλές προφυλάξεις. Παρόλα αυτά κάντε μία προσπάθεια να κάνετε μερικά μαθήματα για τις πρώτες βοήθειες με λίγη εκπαίδευση. Αξίζει πραγματικά τον κόπο!  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...