Συνταγές για χυμούς - Απολαύστε έναν φυσικό χυμό από φρούτα και λαχανικά

Ο χυμός από τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσει κανείς στη διατροφή του, επιπλέον βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Αν σας λείπουν τε φρούτα και τα λαχανικά σε καθημερινή βάση, αγοράστε έναν αποχυμωτή και φτιάξτε έναν φρέσκο χυμό, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.


 Οι Συνταγές για χυμούς έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στον χώρο της υγείας, αλλά πολλές φορές δεν γίνονται με τον σωστό τρόπο, συνήθως επειδή δεν γνωρίζουν αρκετά επί του θέματος. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε μερικές συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μάθετε να βγάζετε τον χυμό από τα φρούτα και τα λαχανικά με τον σωστό τρόπο.

Τα οφέλη για την υγεία

Αυτό που πρώτα θα χρειαστείτε, είναι ένας αποχυμωτής. Υπάρχουν διαφόρων κατηγοριών αποχυμωτές, γι'αυτό, θα πρέπει εσείς να διαλέξετε (αν δεν έχετε φυσικά) έναν, που να ανταποκρίνεται στο γούστο και τις ανάγκες σας. Υπάρχουν οι φυγοκεντρικοί αποχυμωτές καθώς και οι χειροκίνητοι αποχυμωτές. Προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι φρέσκο ​​χυμό κάθε πρωί. Οι χυμοί είναι πολύ καλές επιλογές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά ωφελούν πλήρως και την υγεία. Όταν σηκωνόμαστε το πρωί, το στομάχι μας είναι εντελώς άδειο, ενώ ένα ποτήρι με φρέσκο χυμό, είναι ότι καλύτερο και χωνεύεται και εύκολα.Επίσης, κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε το γεύμα σας, δεν θα είστει τόσο πεινασμένοι και φυσικά είναι λιγότερο πιθανό να φάτε μεγάλες ποσότητες.

Αν θέλετε να φτιάξετε έναν χυμό από λαχανικά, χρησιμοποιείστε ένα αγγούρι, που θεωρείτε από τα λαχανικά που έχουν έντονη και δυνατή γεύση και σας κάνει πολύ καλό. Το αγγούρι έχει και το πλεονέκτημα ότι είναι γεμάτο από ζωτικές βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες.

Χρησιμοποιήστε οργανικά φρούτα και λαχανικά αν  μπορείτε

Για να είστε σίγουροι ότι ο χυμός σας αποτελεί μία "βόμβα" βιταμινών για τον οργανισμό σας, προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε βιολογικά και φυσικά συστατικά που είναι διαθέσιμα. Η βιολογική παραγωγή έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό γιατί, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να υπάρχουν χημικές ουσίες όπως, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική κτηνοτροφία. Σύμφωνα με μελέτες, τα βιολογικά τρόφιμα έχουν μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικής αξίας. Οπότε, αγοράζοντας φρέσκα βιολογικά προϊόντα για την παρασκευή χυμού δεν χρειάζεται να ξοδέψετε και πιλλά χρήματα για μεγαλύτερες ποσότητες. Το να αγοράσετε φρούτα, θα μπορείτε να περάσετε ακόμη και μία ολόκληρη εβδομάδα. Αν μιλάμε για οικογένεια, τότε θα χρειαστούν περισσότερα φρούτα, άρα και πιό πολλά λεφτά. Για παράδειγμα, αν αγοράσετε αχλάδια, καλό θα είναι να επιλέξετε και άλλα συστατικά που ταιριάζουν με τα αχλάδια, όπως το τζίντζερ και τα πορτοκάλια. Αυτός ο συνδυασμός συμφέρει οικονομικά, καθώς είναι και πολύ νόστιμη η συνταγή αυτή.

Το να φτιάξεις χυμό δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο ή εκνευριστικό. Είναι αρκετά εύκολο να το κάνεις με το σωστό αποχυμωτή και είναι ένας καλός τρόπος να προσθέσεις βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...