Πως να οργανώσετε ένα μεγάλο δωμάτιο

Ένα μεγάλο δωμάτιο περιέχει αρκετό χώρο για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές που επιθυμείτε. Τα μεγάλα δωμάτια έχουν συνήθως ένα σαλόνι από τη μία πλευρά και μια τραπεζαρία από την άλλη. 


Πριν προχωρήσετε στην τακτοποίηση των επίπλων στο δωμάτιό σας, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιες αλλαγές θα σας άρεσε να κάνατε.
Ένας άλλος τύπος δωματίου, είναι αυτός που έχει τα παιδικά πράγματα και τα παιχνίδια, ένα γραφείο ή ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας. Μπορείτε, να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα για να ξεχωρίσετε κάπως τους χώρους στο δωμάτιο.

Οδηγίες:

Α. Κάντε ένα σκίτσο με την κάτοψη του δωματίου σας με ένα μολύβι και ένα χαρτί. Είναι πολύ εύκολο. Τσεκάρετε από την οροφή τις περιοχές εκείνες όπου θα τοποθετήσετε τα έπιπλά σας, έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά τη μετακίνησή τους.

Β. Τοποθετήστε αν έχετε, έναν καναπέ στον τοίχο για να εξασφαλίσετε χώρο στη μέση του δωματίου. Για το αντίθετο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε τον καναπέ ως διαχωριστικό. Τοποθετήστε τον καναπέ κατά μήκος της περιμέτρου του καθιστικού, με το πίσω μέρος του καναπέ να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του μεγάλου δωματίου σας.

Γ. Τοποθετήστε ένα τραπέζι ή μία τραπεζαρία, παράλληλα με τον καναπέ, από την άλλη πλευρά του δωματίου. Τοποθετήστε τα μεγάλα έπιπλα, όπως ένα ένα γραφείο στην ίδια κατεύθυνση με τον καναπέ για να είναι πιό εύκολη η πρόσβαση στο δωμάτιο.

Δ. Χρησιμοποιήστε μια βιβλιοθήκη ως διαχωριστικό. Επιλέξτε μία ή περισσότερες βιβλιοθήκες που είναι ανοικτές και από τις δύο πλευρές για να υπάρχει μια διαίρεση μεταξύ των δύο περιοχών.

Ε. Χρησιμοποιήστε γλάστρες με φυτά για να δημιουργήσετε μια ωραία εικόνα από οπτικής άποψης. Φανταστείτε μια γραμμή που χωρίζει το μεγάλο δωμάτιο στο μισό. Τοποθετήστε τα φυτά σε γλάστρες ψηλά σε κάθε πλευρά του τοίχου.

Οι παραπάνω οδηγίες αφορούν μεγάλα δωμάτια και το γούστο του καθενός είναι διαφορετικό.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...