Σπιτικές Συνταγές: Σάλτσες για μακαρόνια

Πολλοί πιστεύουν ότι το να φτιάξουν μεγάλες σπιτικές σάλτσες σαν αυτές που βλέπουμε στα εστιατόρια, δεν θα τα καταφέρουν. Ωστόσο, οι μεγάλες σάλτσες στο σπίτι δεν πρέπει να είναι μία σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία. Στην πραγματικότητα, μόλις μάθετε τα βασικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές.


 Ποιός θέλει να αγοράζει τις προσυσκευασμένες σάλτσες και να ξοδέψει χρήματα, ενώ μπορεί κάποιες φορές να είναι και κακής ποιότητας; Μπορείτε να κάνετε εύκολα μεγάλες σάλτσες στο σπίτι, αν ακολουθήσετε μερικές απλές τεχνικές. Επίσης, το να έχετε ειδικό εξοπλισμό, δεν είναι και απολύτως απαραίτητο, ενώ το καλύτερο είναι, ότι μόλις μάθετε μερικές συνταγές, τότε μπορείτε να κάνετε όσες παραλλαγές με διάφορες σάλτσες, σας αρέσουν.

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά βιβλία μαγειρικής που περιέχουν συνταγές και τεχνικές για να φτιάξετε σάλτσες. Ορισμένα βιβλία μαγειρικής είναι αποκλειστικά αφιερωμένα σε αυτό το θέμα. Έτσι, εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να κάνετε μεγάλες σάλτσες στο σπίτι σας, τότε και με βάση αυτές τις τεχνικές των βιβλίων, θα πρέπει να αρχίσετε να πειραματίζεστε. Μόλις καταλάβετε τις βασικές τεχνικές, τότε μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας υλικά για να φτιάξετε σπιτικές σάλτσες.

Μερικές σάλτσες είναι πολύ απλές και το μόνο που χρειάζεται είναι, μερικά συστατικά να αναμειγνύονται σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ένα παράδειγμα αυτού του τύπου είναι η σάλτσα πέστο. Μερικές σάλτσες είναι πιό περίπλοκες και μπορεί για την προετοιμασία τους να αφιερώσετε όλη σας την ημέρα. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι οποιαδήποτε σάλτσα, ανεξάρτητα από πόσο δύσκολη είναι, θα είναι συνήθως λιγότερο περίπλοκη στην ετοιμασία της. Όταν κάνετε σπιτική σάλτσα, μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη σάλτσα, ακόμη και αν δεν την έχετε προετοιμάσει εξ'ολοκλήρου από την αρχή. Αυτό να το θυμάστε.

Μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά είδη σάλτσας, όμως, όλα έχουν τον ίδιο σκοπό, είναι δηλαδή καί συνοδευτικά με το φαγητό καί ενισχύουν τη γεύση. Οι σάλτσες είναι βασικά, υγρά, που αρωματίζονται με καρυκεύματα και με άλλα συστατικά. Η σάλτσα για παράδειγμα μπορεί να ξεκινήσει να φτιάχνετε με κρασί και οτιδήποτε προσθέσετε αργότερα, το κρασί θα είναι αυτό που θα την κάνει ξεχωριστή.

Εδώ είναι μερικά από τα πιό δημοφιλή είδη σάλτσας:

Τύποι Σάλτσών

Άσπρη σάλτσα - κατά κανόνα περιέχει ζωμό, κρέμα ή γάλα.

Σάλτσες με βούτυρο - Αυτός ο τύπος σάλτσα γίνεται συνήθως με ξύδι και βούτυρο.

Σάλτσες λαχανικών - έτοιμες σάλτσες από λαχανικά που μπορεί να είναι και μαγειρεμένα. Ένα παράδειγμα σάλτσας λαχανικών, είναι η σάλτσα ντομάτας.

Σάλτσες βινεγκρέτ - Η σάλτσα βινεγκρέτ είναι ένα είδος σάλτσας που συνήθως χρησιμοποιείται σε σαλάτες. Φτιάχνεται από έναν συνδυασμό καρυκευμάτων, ξιδιού και ελαιόλαδου.

Σάλτσα μαγιονέζας - είναι μια σάλτσα που βασίζεται στο λάδι και στους κρόκους των αυγών.

Σάλτσες για επιδόρπιο - είναι μία ευρεία ποικιλία και συνήθως φτιάχνετε με σοκολάτα ή με φρούτα και ζάχαρη, ή και καραμέλα ως βάση.

Αναφερθήκαμε σε μερικές σάλτσες που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας. Σε άλλο άρθρο θα πούμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται αυτές οι σάλτσες.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...