Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα!

Μήπως μυρίζει το σπίτι σας; Η μυρωδιά είναι κάπως δυσάρεστη; Κάθε σπίτι έχει τη δική του ιδιαίτερη μυρωδιά. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς και η οικογένειά σας δεν μπορείτερ να ζείτε να ζείτε συνεχώς με αυτόν τον τρόπο και πόσο μάλλον να το συνηθίσετε κιόλας. Εάν πηγαίνετε διακοπές για μια ή δύο εβδομάδες, τότε μπορείτε να εντοπίσετε γυρνώντας, που βρίσκετε αυτή η μυρωδιά μέσα στο σπίτι, αμέσως μόλις φτάσετε. Να είστε βέβαιοι ότι οι επισκέπτες στο σπίτι σας, μπορούν να εντοπίσουν τις οσμές του σπιτιού, πολύ πιο εύκολα από ό, τι μπορείτε εσείς.


 Οι κακές οσμές σε ένα νοικοκυριό μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε.
Μία από τις πιό σημαντικές αιτίες είναι τα κατοικίδια ζώα. Οι σακούλες απορριμάτων βέβαια, είναι άλλη μία αιτία, αλλά τα σκυλιά και άλλα κατοικίδια ζώα μπορούν να έχουν μια μυρωδιά που την "κουβαλούν" συνέχεια μαζί τους.

 Άλλες οσμές του σπιτιού μπορεί να προέρχονται από το μαγείρεμα, τα σκουπίδια και τα άπλυτα ρούχα. Οι αποχέτευση στο νεροχύτη σας μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή των οσμών. Αν πραγματικά θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει καλά, θα πρέπει πρώτα να βρείτε αυτές τις αιτίες και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Αν το σπίτι σας μυρίζει κάτι σαν μούχλα, πρέπει σίγουρα να το ανακαλύψετε, γιατί, η αναπνοή αυτής της δυσάρεστης μυρωδιάς μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Η μούχλα μπορεί να είναι κάτω από τα χαλιά, πάνω στους τοίχους, ή μέσα στο μπάνιο. 

Βγάλτε έξω τα σκουπίδια που περιέχουν υπολείμματα από τις τροφές, που περιέχουν πάνες μωρού και κατακάθια από καφέδες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον τοποθετείστε τα σε ένα μικρό κάδο που έχει καπάκι. Πάντα να χρησιμοποιείτε κάδο σκουπιδιών από ανθεκτικό πλαστικό, έτσι ώστε να μπορείτε να τον καθαρίσετε και ευκολότερα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το σπίτι όσο μπορείτε και να απολαμβάνετε μία όμορφη μυρωδιά!

Τί πρέπει να κάνετε

Πριν βγείτε έξω για να αγοράσετε ένα σωρό διαφορετικά αρώματα, σκεφτείτε τί ακριβώς χρειάζεστε, ώστε να έχετε και διάφορες επιλογές. Πιθανώς δεν θέλετε ένα σωρό διαφορετικά αρώματα, ενώ δεν σημαίνει πως πρέπει να επιμείνετε σε ένα μόνο αποσμητικό χώρου. Επιλέξτε αρώματα όπως, άρωμα βανίλιας, άρωμα καρύδας και μερικά άλλα που περιέχουν μυρωδιές φρούτων. Θα δώσουν μία ωραία αίσθηση στον χώρο σας αλλά και ευχάριστη.

Ίσως επίσης να θέλετε να αγοράσετε κάτι ανάλογο και με την εποχή. Το φθινόπωρο για παράδειγμα, είναι καλό να χρησιμοποιείτε ζεστά και φιλόξενα όπως, άρωμα κανέλας, μήλου, και άρωμα γαρίφαλο. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, προτιμήστε ελαφρύτερα αρώματα όπως, άρωμα ανανά και καρύδας. Τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν κιόλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες μυρωδιές που συνδέονται με τις διακοπές, όπως άρωμα μέντας και άρωμα λεβάντας, που έχει και μία καλή μυρωδιά για να τη χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...