Κάντε το σκύλο σας να διασκεδάσει

Ο σκύλος λέγεται πως είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά οι έντονοι ρυθμοί στη ζωή πολλών ανθρώπων, κάνει τα σκυλιά τους να αισθάνονται κάποιες φορές μόνα τους. Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά βαριούνται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα σκυλί μπορεί να εκδηλώσει ενοχλητική συμπεριφορά. Δείτε μερικές ιδέες για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο:


 1. Αν σας περισσεύουν χρήματα, νοικιάστε ένα δεύτερο σκύλί για συντροφιά, ενώ είστε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δίνει στο σκυλί σας την ευκαιρία να έχει την δική του παρέα και εσάς να μην έχετε συνέχεια το μυαλό σας εκεί. Ακόμα κι αν μπορείτε να το αντέξετε αυτό οικονομικά, μια βόλτα μόνο μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, θα αλλάξει το σκηνικό και τη ρουτίνα του σκυλιού σας.

2. Δώστε στο σκύλο σας παιχνίδια. Υπάρχουν ειδικά παιχνίδια, όπου μπορεί να παίξει με αυτά, ακόμα και να τα βάζει στο στόμα του και να τα μασάει. Αυτό θα του αποσπά την προσοχή και θα το ηρεμεί.

3. Βγάλτε το έξω για άσκηση, ένα περπάτημα για μερικά λεπτά, λίγο πριν φύγετε από το σπίτι σας, θα του κάνει πάρα πολύ καλό, αφού όχι μόνο θα ασκηθεί αλλά και θα απολαύσει λίγο χρόνο μαζί σας

4. Γράψτε το σε ειδικά εκπαιδευτήρια για σκύλους, που δίνουν τη δυνατότητα κατάρτισης του ζώου, πειθαρχίας και αποφυγής ακραίων συμπεριφορών. 

5. Αφήστε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ανοιχτό ενώ είστε μακριά. Ο ήχος των ανθρώπινων φωνών παρέχει κάποια ασφάλεια στα σκυλιά. Επίσης, αφήστε ένα μικρό φως αναμμένο, εάν πρόκειται να μείνει έξω και είναι πολύ σκοτεινά και δώστε του μία παλιά σας μπλούζα να μυρίζει.

Αυτοί είναι πέντε καλοί τρόποι για να κάνετε το σκυλί σας να διασκεδάσει και να νιώθει πάντοτε πως βρίσκεστε κοντά του.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...