Αρωματοθεραπεία - Τι είναι και πώς θα την χρησιμοποιήσετε;

Το ξέρατε ότι παίρνει μόνο τέσσερα λεπτά για να επιδράσουν τα αιθέρια έλαια που βάζετε στο σώμα σας; Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων όπως, μέσω της εισπνοής, της απορρόφησης από το δέρμα ή της άμεσης εφαρμογής τους πάνω στο δέρμα. Μην υποτιμάτε τις ιδιότητες των ελαίων αρωματοθεραπείας και τα θεραπευτικά οφέλη που προσφέρουν. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα αγνά αιθέρια έλαια. Δεν πρέπει ποτέ να τα εφαρμόζετε άμεσα επάνω στο δέρμα σας, είναι αρκετά ισχυρά και μπορεί να προκαλέσουν κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάποιο σοβαρό εξάνθημα. 

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πολλές χώρες, ακόμα δεν γνωρίζουν τη θεραπεία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Γνωρίζατε ότι τα αιθέρια έλαια, είτε μόνα τους είτε σε ένα μείγμα μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα υγείας όπως είναι το άγχος και το στρες, η αϋπνία, οι μεταβολές στη διάθεση, η έλλειψη εμπιστοσύνης και τα αναπνευστικά προβλήματα; Αυτά είνα μερικά παραδείγματα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αιθέρια έλαια που τα περισσότερα είναι για θέματα υγείας. Για παράδειγμα. Το περγαμόντο είναι για το έκζεμα και τη δερματίτιδα, το λιβάνι είναι για τους φόβους και τους εφιάλτες, η λεβάντα είναι επίσης για το άγχος και την αϋπνία.

Αρωματοθεραπεία με μείγμα - Ένα μείγμα σε ένα λάδι βάσης όπως το jojoba αμύγδαλέλαιο που χορηγείται στο δέρμα, θα σας δώσει τα θεραπευτικά οφέλη μέσω της απορρόσησης μέσω του δέρματος ή μέσω του μασάζ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια στο μπάνιο σας.

Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιώντας κομπρέσες - Μόλις τα έλαια αραιωθούν με νερό, μπορείτε να μουσκέψετε λίγο βαμβάκι στο νερό και να το τοποθετήσετε απευθείας πάνω στο σώμα, στην περιοχή που θέλετε.

Ηλικιακές ομάδες: Είναι πάντα σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες σε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο για την καταλληλότητά του ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, την καταλληλότητά του για τις έγκυες γυναίκες κ.λπ. Ο κόσμος της αρωματοθεραπείας είναι πολύ εξειδικευμένος, και μπορεί να είναι ωφέλιμος για κάθε μέλος της οικογένειας.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...