Πώς να θερμάνετε αποτελεσματικά το σπίτι σας αυτόν τον χειμώνα

Ο χειμώνας έχει ξεκινήσει ήδη για τα καλά και ήρθε η ώρα να "σφραγίσουμε" τα παράθυρά μας για να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργούν πολλά προβλήματα και πρέπει να αρχίσει ο καθένας να σκεφτεται τρόπους με τους οποίους θα διατηρήσει τους χώρους του σπιτιού του, ζεστούς.Η σωστή θέρμανση των σπιτιών μας, για όλο τον χειμώνα είναι ζωτικής σημασίας, αλλά θα πρέπει η ζέστη να είναι σε όλο το σπίτι και όχι σε μερικά δωμάτια, ενώ σε άλλα να μην μπορείτε να πλησιάσετε καθόλου. Δεδομένου ότι γενικά οι χειμώνες είναι εμφανώς σκληροί και επικρατεί πολύ κρύο, ειδικά στις βόρειες περιοχές της χώρας, πολλοί άνθρωποι διαθέτουν συστήματα θέρμανσης στο σπίτι τους, ώστε να είναι και να νιώθουν πιό άνετα. Το θέμα όμως είναι ότι και πολλοί άλλοι, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω οικονομικών προβλημάτων (Θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο για αυτή την περίπτωση, δηλαδή με έναν πιό οικονομικό τρόπο).

Τί μπορείτε να κάνετε;

1. Μόνωση

Έχοντας τους τοίχους και την οροφή του σπιτιού σας καλά μονωμένη, δεν επιτρέπεται με αυτόν τον τρόπο στο κρύο να εισέλθει μέσα, ενώ παράλληλα έχετε ένα ζεστό και ενεργειακά αποδοτικό σπίτι (κυρίως στις πιό καινούργιες κατοικίες). Η θερμομόνωση του σπιτιού σας είναι μία πολύ καλή ιδέα. Οι λογαριασμοί σας θα μειώνονται κάθε χρόνο (αφού θα χρησιμοποιείτε πολύ λιγότερη θέρμανση) και το σπίτι σας θα παραμείνει ζεστό και άνετο για τις επόμενες δύσκολες μέρες του χειμώνα. Η μόνωση μπορεί επίσης να κρατήσει το σπίτι σας δροσερό και το καλοκαίρι, αφού σε αυτή την περίπτωση, σταματάει τη μεταφορά της θερμότητας, μέσω του υλικού.

2. Ηλεκτρική Θέρμανση

Οι ηλεκτρικές θερμάστρες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ζεστάνετε γρήγορα ένα δωμάτιο ή χώρο σε μικρό χρονικό διάστημα. Ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ είναι ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε το κρύο σε ζεστό δωμάτιο. Να ξέρετε ότι οι ηλεκτρικές θερμάστρες καί τα ηλεκτρικά καλοριφέρ, όταν κάνετε μεγάλη χρήση αυτών για πολλές ώρες της ημέρας, έχουν την τάση να καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια και μπορεί ο λογαριασμός του ρεύματος να είναι πολύ μεγάλος. Γι'αυτό, προσοχή και με μέτρο!

3. Βάλτε θερμαντικά σώματα

Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας και να αναζητάτε τρόπους για να για να έχετε ζεστασιά για τους επόμενους μήνες, μπορείτε να προσθέσετε θερμαντικά σώματα σε χώρους του σπιτιού σας που νομίζετε ότι έχει περισσότερο κρύο. Μπορείτε να βάλετε θερμαντικά σώματα στο μπάνιο, στην κουζίνα, στα υπνοδωμάτια, στο σαλόνι και οπουδήποτε αλλού νομίζετε εσείς ότι χρειάζεται, ενώ φροντείστε κυρίως, να βάλετε σε χώρους όπου περνάτε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σας μέσα στο σπίτι σας. 

Αυτοί είναι τρεις καλοί τρόποι για να θερμάνετε αποτελεσματικά το σπίτι σας για τον χειμώνα. Αργότερα θα σας πούμε και τρόπους πιό φθηνούς για να το κάνετε.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...