Σχέση από απόσταση - Χρήσιμες συμβουλέςΗ σχέση από απόσταση, αποτελεί απο μόνη της πρόβλημα για ένα ζευγάρι. Και οι δύο σας που έχετε έρθει μέσα σε μια σχέση πολύ κοντά και έχετε αγαπηθεί, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσετε την απόσταση που σας χωρίζει, ειδικά αν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όμως, απο τη στιγμή που έχετε δεθεί τόσο πολύ μεταξύ σας, η αγάπη και η στοργή, αποτελούν μία ασπίδα προστασίας για την σχέση σας και η έλλειψη θα γίνεται όλο και πιό έντονη.

Ειδικότερα τη στιγμή που έχει έρθει η ώρα του αποχωρισμού και θα πρέπει να πείτε "αντίο" ο ένας στον άλλον, είναι η δυσκολότερη μέσα σε όλο αυτό το διάστημα που θα είστε χωριστά. Αυτό γιατί, τον άλλον τον έχεις δει κάποιο διάστημα από κοντά και έχετε περάσει κάποιες όμορφες στιγμές και θα πρέπει να βιώσεις πάλι, αυτή την κατάσταση ξανά και ξανά.

Μία σχέση από απόσταση μπορεί να γίνει ακόμα πιό δυνατή, εάν κάνετε με υπομονή αυτά που θα αναπτύξουμε παρακάτω:

1. Φτιάξτε ένα σχέδιο για το μέλλον.
 Είναι σημαντικό και για τους δυο σας να φτιάξετε ένα σχέδιο για το μέλλον σας. Γράψτε κάπου αυτά που θέλετε να κάνετε μαζί, όσο διάστημα είστε σε απόσταση μεταξύ σας. Πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή μέσω διαδικτύου και κτλπ. Προσπαθήστε να χτίσετε μια ειλικρινή σχέση βασισμένη στην αγάπη και την εμπιστοσύνη. Μην υποκύψετε στην πεποίθηση ότι η απόσταση αυξάνει τις πιθανότητες χωρισμού. Στην πραγματικότητα, κάποιες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση, δεν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητα χωρισμού σε σύγκριση με τις σχέσεις που είναι κοντά ο ένας με τον άλλον.

2. Συνεχής επικοινωνία 
Η σχέση από απόσταση, μπορεί να έχει έναν σημαντικό σύμμαχο, την τεχνολογία. Χρησιμοποιήστε λοιπόν την τεχνολογία, όπως π.χ. το Skype, τα γραπτά μηνύματα (emails)και το τηλέφωνο ή το κινητό. Η χρήση των διαφόρων τρόπων επικοινωνίας όχι μόνο βοηθάει στην επικοινωνία μεταξύ σας, αλλά εξοικονομείτε και χρήματα. Εκτός από τη χρήση της τεχνολογίας, υπάρχει και το ταχυδρομείο ή μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας ταχυμεταφορών για να στείλετε λουλούδια στον/στην σύντροφό σας, κάρτες και άλλα δώρα αγάπης. Και οι δύο θα πρέπει να προσπαθείτε να επικοινωνείτε πιό συχνά.

3. Κάντε πράγματα μαζί, ακόμα και από απόσταση 
Τα πράγματα που θα κάνετε μαζί από απόσταση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τα σταματήσετε. Εσείς και ο/η σύντροφός σας μπορείτε παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί (χρήση του ίντερνετ) ή ακόμα και να ξυπνήσετε την ίδια στιγμή.

Αυτές οι λίγες συμβουλές για μία σχέση από απόσταση, είναι πολύ χρήσιμες, για να διτηρηθεί η σχέση, αλλά και να είναι μακροχρόνια! Μόνο κέρδος μπορείτε να έχετε από κάτι τέτοιο.  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυσκολη η σχεση απο αποσταση πραγματικα!!!

Εχουν ενδιαφερον οι προτασεις σας!

Αλεξιάννα είπε...

Σε μια σχέση από απόσταση, όπως πολλαπλασιάζονται τα χιλιόμετρα, έτσι πολλαπλασιάζεται και κάθε χαρακτηριστικό της σχέσης και των δύο εαυτών. Τα καλά και τα κακά. Η ζήλεια, ο εγωισμός, η εσωστρέφεια που μπορεί να προϋπήρχαν, τώρα διογκώνονται και γίνονται πιο έντονες. Ο φόβος της απόρριψης για αυτόν που έμεινε πίσω γίνεται επώδυνος. Και εκεί οι παρεξηγήσεις είναι πολύ εύκολες. Αν ο άντρας για παράδειγμα έχει ως χαρακτηριστικό του το συχνό φαινόμενο να αρνείται τον πόνο και να καταπνίγει τα αρνητικά του συναισθήματα, η γυναίκα μπορεί να το εκλάβει αυτό ως ένδειξη ότι δεν ενδιαφέρεται για εκείνη και ότι δεν τον πονάει η απόσταση και η έλλειψη. Τότε και εκείνη μπορεί να παρουσιάσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό λόγω της κατάστασης τη γκρίνια και την καταπίεση με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο ατελείωτων καβγάδων που πάντα λύνονται πολύ δυσκολότερα από το τηλέφωνο χωρίς την ευεργετική επίδραση της άμεσης επαφής. Εκεί είναι που χρειάζεται η συνειδητοποίηση και από τους δύο και αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα που πρέπει να γίνει. Μέσα όμως από αυτή τη διαδικασία ο ένας μαθαίνει καλύτερα τον άλλον και όταν επικρατήσουν τα θετικά στοιχεία του καθενός, επειδή και αυτά πολλαπλασιάζονται, η σχέση μπορεί να απογειωθεί και το δέσιμο του ζευγαριού να φτάσει σε ύψη που δεν θα έφτανε ποτέ υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ίσως γι' αυτό, αν κάποιος ρωτήσει ζευγάρια που τα κατάφεραν με την απόσταση, εκείνα θα απαντήσουν ότι παρόλο τον πόνο χαίρονται που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία, γιατί έτσι δυνάμωσε η σχέση τους. Βέβαια, ό,τι και να πει κανείς, το οξύ πρόβλημα της προσαρμογής παραμένει άλυτο. Η θλίψη μετά από το διάστημα του μαζί είναι τεράστια ακριβώς επειδή το δέσιμο, αυτό το δέσιμο που προέκυψε μέσα από την επίγνωση του περιορισμένου των στιγμών και που δεν θα προέκυπτε ποτέ αν όλα ήταν φυσιολογικά και ανέμελα, είναι τεράστιο και η περίοδος του χωρισμού μοιάζει σαν να ξεκόλλησε ο ένας από το σώμα του άλλου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...