Η ζήλεια στη φιλία μεταξύ γυναικώνΟι ερωτικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι δύσκολες, πολύπλοκες και μερικές φορές έχουν και πολύ αρνητικές συνέπειες, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ οι φίλοι είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν συμβουλές για το πώς να τις ξεπεράσουμε.
Οι ειδικοί επί του θέματος, έχουν αποφασίσει όλα αυτά τα χρόνια να εξερευνήσουν την έντονη φύση της φιλίας μεταξύ των γυναικών.Η "φιλία" για παράδειγμα ανάμεσα σε μία γυναίκα και την κόρη της, δεν μπορεί να σταθεί, αφού υποσυνείδητα, ανταγωνίζονται για την αγάπη του σύζυγου και πατέρα της οικογένειας και η σχέση φιλίας που θα έχουν με  τις μελλοντικές τους φίλες,  ταυτίζεται με την εμπειρία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με τη μητέρα τους, καθώς μεγαλώνουν. Έτσι, μια γυναίκα μπορεί συχνά να "αισθάνεται" τον πόνο ή την χαρά που μπορεί μία φίλη της να αντιμετωπίζει. Αυτό και πολλά άλλα παραδείγματα, έρχονται να επιβεβαιώσουν το γεγονός, πως μία γυναίκα, δεν θα ξεχάσει ποτέ την προδοσία από την φίλη της. Πολλές γυναίκες μπορούν να επιβεβαιώνουν δυστυχώς, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και τον πόνο που νιώθουν, όταν μια φιλία μεταξύ τους χαλάει, ειδικά αν έχει μπει στη μέση κάποιος άντρας (ζήλεια).

Εδώ η ζήλεια μπορεί να γίνει πολύ έντονη και η σχέση των δύο γυναικών να τερματιστεί με τον πιό ανώδυνο τρόπο.

Τα πιό συχνά συναισθήματα είναι, η ζήλεια, ο ανταγωνισμός, ο θυμός και η ενοχή, που αναπόφευκτα προκύπτουν ανάμεσα σε φιλίες γυναικών, λόγω της απειλής που αισθάνονται από μια άλλη γυναίκα, ενώ και τα ανταγωνιστικά συναισθήματα μπορεί να προκύψουν, όταν μία φίλη παίρνει μία καλή θέση εργασίας ή κερδίσει κάτι που θα το ήθελε και η άλλη. Οι ψυχοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι, οι γυναίκες αναγνωρίζουν ανοιχτά, τα αρνητικά συναισθήματα μεταξύ τους, με την πεποίθηση ότι αν συμφωνήσουν στις διαφορές που έχουν, τότε η φιλία τους μπορεί να γίνει πιό δυνατή.Η φιλία λοιπόν μεταξύ γυναικών, όπως και όλες οι φιλίες, έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, ανάλογα με το τι είναι διατεθειμένος να κάνει ο άλλος, αλλα και ο συμβιβασμός σε πολλά πράγματα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη σχέση φιλίας μεταξύ γυναικών.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...