Θέλω να χωρίσωΌταν μια σχέση τελειώνει, δεν είναι εύκολο για κανέναν απο τους δύο. Και αν είστε αυτός ή αυτή που θα κάνει το πρώτο βήμα για τον χωρισμό, τότε είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχετε κάνει ποτέ. Αλλά μερικές φορές πρέπει να γίνει, αλλιώς μια προβληματική σχέση θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα. Δείτε εδώ με ποιό τρόπο θα μπορέσετε να τελειώσετε μία σχέση που δεν πάει άλλο.


Α. Αξιολογήστε τη σχέση σας. 

Σκεφτείτε γιατί θέλετε να χωρίσετε με αυτό το άτομο. Αν είστε απλά αναστατωμένοι με τον/την σύντροφό σας, σκεφτείτε να μιλήσετε γι'αυτό μαζί του, για να βρείτε κάποια λύση, παρά να βάλετε ένα τέλος, με ένα άσχημο συναίσθημα της στιγμής. Αλλά αν αυτό έχει ήδη συζητηθεί και δεν αλλάζει τίποτα μεταξύ σας, τότε η διάλυση της σχέσης θα μπορούσε να είναι ο μόνος τρόπος. Να είστε σίγουροι για αυτό που κάνετε. Όποια και αν είναι τα θέματα που σας κάνουν να θέλετε να χωρίσετε, θα πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με τον/την σύντροφό σας. Έτσι θα καταλάβετε καλύτερα, εάν υπάρχει λύση ή όχι. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η αντίδραση του/της συντρόφου σας, δεν θα είναι και η καλύτερη, πράγμα που θα το καταστήσει πιο δύσκολο όλο αυτό, πιό δραματικό και θα είναι μεγαλύτερη η διάρκειά του. Ο σύντροφός σας θα σας ρωτήσει γιατί θέλετε να χωρίσετε. Να είστε έτοιμοι και να απαντήσετε με ειλικρίνια και να πείτε τους λόγους.

Β. Προγραμματίστε από καιρό πριν τι θα πείτε και πώς. 

Η πραγματική συζήτηση η οποία θα γίνει, μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε, ειδικά αν ο/η σύντροφός σας δεν το περιμένει ή μείνει έκπληκτος/η από την απόφασή σας. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για σας να γνωρίζετε τι θα πείτε από πριν, για να μπορέσετε να το χειριστείτε καλύτερα Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να κανονίσετε ένα ραντεβού με ένα φίλο σε ουδέτερο έδαφος, ώστε να πάρετε και μία δεύτερη γνώμη.

Γ. Ο χωρισμός. 

Είναι πιο εύκολο να χωρίσετε με κάποιον, αν δεν τον βλέπετε, αν και μπορεί η κίνηση αυτή να χαρακτηριστεί, ως δειλή. Αν δεν είστε πολύ μακριά, καλό θα ήταν (εάν το αντέχετε) να πάτε από κοντά να του/της το πείτε, αλλιώς από το τηλέφωνο, μέσω ενός e-mail, ή μέσω κάποιου κοινωνικού δικτύου. Από κοντά είναι πιό ψυχοφθόρο, να είστε σίγουροι γι'αυτό! Εάν μένετε κοντά, τα πράγματα είναι ακόμα πιό δύσκολα. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο, τα μέρη όπου πηγαίνατε μαζί και γενικά πράγματα που κάνατε μαζί. Αν μένατε μαζί, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μέρος όπου μπορείτε να μείνετε, μέχρι ο/η πρώην σας να συνηθίσει την μεγάλη αλλαγή. Μπορείτε, ενώ δεν είστε στο σπίτι, να πάτε να πάρετε τα πράγματά σας, έτσι ώστε να μπορέσει ο/η πρώην να ηρεμήσει και να μην βλέπει όλα αυτά που του/της θυμίζουν εσένα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα είναι πολύ δύσκολο για το άλλο άτομο, αλλά μόνο εσείς γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας.

Δ. Χωρίστε ήρεμα. 

Αν πείτε «Πρέπει να μιλήσουμε», ο/η σύντροφός σας θα καταλάβει περίπου για το τι θέλετε να του/της πείτε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πείτε αμέσως τη λέξη «Θέλω να χωρίσουμε»κ, γιατί εκτός από απότομο, είναι και άσχημο!

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα πως θα το χειριστείτε το θέμα. Αν θέλετε να χωρίσετε, θα πρέπει να σκεφτείτε και τον/την άλλον/η. Μπείτε στη θέση του/της.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...