Συμβουλή για πόνο στη μέση - ΟσφυαλγίαΟ πόνος στη μέση είναι πολύ συχνός και ιδιαίτερα ο πόνος κάτω χαμηλά (οσφυαλγία), που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.


Η οσφυαλγία δεν είναι μια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκύψει από μια ποικιλία διαφορετικών διαδικασιών.

Το 85% των ατόμων με πόνο στη μέση κάτω χαμηλά πλάτη, παρά τις ιατρικές εξετάσεις, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία του πόνου που να μπορεί να προσδιοριστεί.

Ο πόνος στη μέση μπορεί να έχει πολλές αιτίες, αλλά συχνά δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία για να εντοπιστεί και να θεραπευτεί. Όταν επισκέπτεστε τον γιατρό σας, καλό θα είναι να του εξηγήσετε όσο το δυνατόν πιό συγκεκριμένα για τον πόνο που έχετε στη μέση σας, για να μπορέσει να κάνει μία πιό έγκαιρη διάγνωση και να σας βοηθήσει.

Η οσφυαλγία είναι η δεύτερη μετά από το κρυολόγημα αιτία, που οι περισσότεροι παίρνουν πολλές ημέρες άδεια από τη δουλειά τους και από άλλες δραστηριότητες. Είναι επίσης ένας από τους πιό συνηθισμένους λόγους για να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή κάποιο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου.

Μία πολύ βασική συμβουλή που θα σας δώσει και ο γιατρός σας, είναι η ξεκούραση. Οι γιατροί συνήθως, όσον αφορά τον πόνο στη μέση (οσφυαλγία), δίνουν θεραπεία στον ασθενή, για περίπου ένα μήνα, εάν είναι οξεία οσφυαλγία και περισσότερο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, εάν είναι χρόνια οσφυαλγία.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...