Συνταγή για κρέπα



Εδώ είναι μία βασική συνταγή για κρέπα. Μην ξεχνάτε πως η κρέπα αποτελεί τόσο το επιδόρπιο, όσο και το κύριο γεύμα μιάς ημέρας, λόγω των πολλών θερμίδων που έχει.


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 λεπτά
Αφήστε την να πήξει για 1 ώρα
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 22 λεπτά
Η συνταγή βγάζει 12 με 14 κρέπες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

4 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αφήστε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα μέσα στο μπωλ. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπωλ και ανακατέψτε για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα. Καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το να καθίσει για 1 ώρα. (Αυτό βοηθάει το αλεύρι να απορροφήσει περισσότερο τα υγρά.)

Αφού την αφήσετε για 1 ώρα, βάλτε την στο τηγάνι και απλώστε την, να πάει σε όλο το τηγάνι. Μόλις η κρέπα βγάλει πολλές μικρές φυσαλίδες, σηκώστε από κάτω σιγά σιγά τις άκρες της με μία σπάτουλα. Γυρίστε την ανάποδα, μόλις γίνει από τη μία πλευρά και τέλος, μπορείτε να την σύρετε κατευθείαν στο πιάτο.
Αυτή είναι μία εύκολη συνταγή για κρέπα.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...